De dag van de uitvaart is voor nabestaanden een emotionele dag: het is immers het moment van het afscheid. Onze uitvaartleider zorgt dat u die dag alle ruimte heeft voor uw eigen verdriet en gevoelens.

Locaties
Het condoleren, de rouwdienst, een kop koffie… Al deze momenten vragen een geschikte plek. Dit gebeurt meestal in een rouwcentrum, maar ook steeds vaker op een andere plek.

Vervoer
Om de overledene te vervoeren van het rouwcentrum of huis naar de kerk, begraafplaats of het crematorium is heel veel mogelijk. Een bijzonder vervoermiddel kan de uitvaart een extra persoonlijk tintje geven.

Bloemen
Voor veel mensen spelen bloemen rondom een overlijden een belangrijke rol. Ze kunnen een uiting zijn van liefde, troost en medeleven.

Sprekers
Spreken op een uitvaart valt niet mee. Zowel voor naaste familie als goede vrienden is het een zeer emotioneel moment.
Toch wilt u het verhaal van het leven van uw dierbare vertellen. Mocht dit voor u niet haalbaar zijn, dan kunt u een beroep doen op iemand die namens u de toespraak kan verzorgen. Omdat zeker bij het levensverhaal de onderlnge vertrouwdheid van groot belang is, zoeken we samen met u een spreker of spreekster die bij u past.

Wij hebben verschillende contacten welke wellicht een bijdrag kunnen leveren. O.a. Annette Holtkuile – de Lange is een spreekster waar wij heel prettig samen mee werken.

Muziek, foto’s en video
Een uitvaartdienst is bedoeld om stil te staan bij de overledene. Een persoonlijk woord en toepasselijke muziek leveren daar een waardevolle bijdrage aan.

Dragers
Op de dag van de uitvaart en de plechtigheid zijn er diverse momenten waarop de kist moet worden gedragen. De dragers brengen de kist op de locatie van de plechtigheid naar binnen en na de dienst dragen ze de kist naar de auto en naar het graf.

Catering
Aanwezigen vinden het prettig om na de uitvaartplechtigheid iets te kunnen drinken en eten. Vaak is dit koffie met een broodje, maar er zijn ook andere mogelijkheden.

De uitvaartleider, een ‘regisseur’ op de dag van uitvaart
Van nabestaanden horen we achteraf vaak dat de dag van de uitvaart in een roes voorbij is gegaan. Daarom kan het zo waardevol zijn dat een deskundige die dag de regie heeft. Iemand die oog en oor heeft voor alle aanwezigen, alles in goede banen leidt en aanspreekpunt is voor mensen met vragen of verzoeken.

Wij nemen u alles uit handen

De uitvaartleider van Tjalsma Uitvaartzorg is al vanaf het begin betrokken bij de voorbereiding van deze dag. Daarmee is hij of zij een goede en logische keuze. Onze mensen hebben de kennis, de ervaring en het inlevingsvermogen. Zij zorgen voor een uitvaart zoals u of de overledene die voor ogen had. Bovendien voorkomen ze dat nabestaanden zich op deze emotionele dag druk moeten maken over details en praktische (bij)zaken.