Kist kiezen

Van eenvoudig tot uitbundig
De keuze in kisten is enorm. Van eenvoudig fineer tot stijlvol massief wortelnotenhout, mahoniehout of eikenhout. Wat dacht u van een kist van sloophout of zelfs riet? Ook in binnenbekleding en handgrepen is er een ruime keuze. Wij helpen u bij het maken van keuzes met verschillende

kijk hieronder voor een kleine greep uit onze grote collectie uitvaartkisten!

Mogelijkheden:

Een persoonlijke kist

Een kist in een bijzondere kleur, mooi beschilderd, voorzien van dierbare foto’s, een boodschap van de nabestaanden of een tekening door (klein)kinderen… Tjalsma Uitvaartzorg weet hoe u de kist en dus de uitvaart een persoonlijker tintje kunt geven. U kunt zelfs uw eigen kist ontwerpen. Wij kunnen u dan informeren over de eisen waaraan de kist moet voldoen.

Impressie beschilderde kisten

Een lijkwade: een alternatief voor de kist

In Nederland mag een overledene sinds 1991 ook zonder kist begraven of gecremeerd worden. Hierbij leggen we de overledene op een uitvaartplank onder een doek van natuurlijk materiaal. Dit doek kunt u zelf uitzoeken of zelf beschilderen.

Of u nu kiest voor een kist of een lijkwade: wij kunnen u bij beide opties adviseren en helpen bij het maken van een keuze. Wij kunnen u uitgebreid voorlichten over de mogelijkheden én de prijzen.

Diverse voorbeelden: