Hollandse uitvaart
Bij het organiseren van een uitvaart is het belangrijk dat het afscheid goed bij de overledene past. Zo is het mogelijk de uitvaart geheel in een bepaalde stijl vorm te geven. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Hollandse uitvaart. Hierbij kunt u denken aan het toepassen van de kleur oranje tijdens de uitvaart, een Hollandse foto op de rouwkaart, Hollandse bloemstukken met bijvoorbeeld tulpen, het spelen van Nederlandse muziek of bijvoorbeeld een borrel met kaas. U krijgt de vrijheid om de uitvaart geheel aan te passen naar uw wensen.

Exclusieve uitvaart
Voor het realiseren van een exclusieve uitvaart kan Tjalsma Uitvaartzorg u van dienst zijn. Wellicht wilt u een uitvaart realiseren op een bijzondere locatie en wenst u bijzonder vervoer of een beroemde spreker. Wij kunnen u helpen om de uitvaart een exclusief karakter te geven. Bij een exclusieve uitvaart kunt u ook denken aan een luxe kistmodel, hoogstaande catering of bijvoorbeeld muziek met strijkers. Voor het organiseren van een exclusieve uitvaart is ervaren hulp belangrijk en hiermee kunnen wij u goed van dienst zijn.

Thuis uitvaart
Voor een overleden dierbare en de nabestaanden kan de woonomgeving van de overleden persoon een belangrijke rol spelen. Wanneer u het wenst, kan de uitvaart geheel in persoonlijke stijl van thuis worden verzorgd. Het is mogelijk om de dierbare thuis op te laten baren en een geheel passende rouwkaart te maken in teken van thuis. Ook kunt u ervoor kiezen om een huisdier bij de plechtigheid aanwezig te laten zijn, de locatie aan te kleden met persoonlijke spullen en foto’s van de woonomgeving, bloemwerk te realiseren met bloemen uit eigen tuin of thuis gezamenlijk wat te gaan drinken en eventueel te eten.

Religie uitvaart
Geloof kan een belangrijke rol spelen in iemands leven en daarom ook bij iemands uitvaart. Wij zijn ervaren in het verzorgen van uitvaarten passend bij verschillende religies. Afhankelijk van de religie kunnen verschillende gewoonten en tradities tijdens de uitvaart worden toegepast. De locatie, toespraak, muziek en de manier van begraven kan in het teken staan van het geloof. Ook kunnen andere gebruiken en rituelen bij religieuze uitvaarten een belangrijke rol spelen.

Kleurrijke uitvaart
Kleuren kunnen voor de overleden dierbare en de nabestaanden een bijzondere betekenis hebben. Soms speelt een bepaalde kleur een bijzondere rol in iemands leven en zo kan ervoor worden gekozen om deze kleur ook toe te passen tijdens de uitvaart. De specifieke kleur of kleuren kunnen bijvoorbeeld terugkomen in de rouwkaart, bloemstukken, de kleur van de kist, rouwvervoer en aankleding van de locatie van de plechtigheid. Een uitvaart is al lang niet meer gekoppeld aan donkere kleuren en u kunt de uitvaart daarom zo kleurrijk maken als u dat wilt.

Hobby uitvaart
Een uitvaart kan geheel in het teken staan van de hobby van de overleden dierbare. Soms kan een hobby een prominente rol spelen in iemands leven en zo kan het mooi zijn om deze hobby terug te laten komen in de uitvaart. De hobby kan bijvoorbeeld centraal staan bij de rouwkaart, aankleding van de locatie, het bloemwerk, rouwvervoer, aankleding van de kist en in de verdere invulling van de uitvaart. Of de hobby nu subtiel of volop terugkomt in de uitvaart, de persoonlijke wensen staan centraal bij het verzorgen van de uitvaart.

Spirituele uitvaart
Het kan zijn dat de overleden dierbare veel raakvlak had met spiritualiteit. Spiritualiteit speelt steeds meer vaker een belangrijke rol en Tjalsma Uitvaartzorg staat open voor het verzorgen van een uitvaart naar eigen spirituele invulling. Bij de realisatie van een spirituele uitvaart speelt het gebruik van licht vaak een wezenlijke rol door bijvoorbeeld toepassing van kaarsen. Ook kan zingeving een rol spelen, wat naar voren kan worden gebracht door middel van een bijzondere toespraak of passende kaart met spirituele boodschap. Een spirituele uitvaart kan verder vorm worden gegeven door bijvoorbeeld de toepassing van rituelen, wierook, papieren vlinders en muziek. De mogelijkheden zijn veelzijdig en wij zijn u hierbij graag van dienst.