Op verschillende manieren zult u gecondoleerd worden met deze droevige gebeurtenis. Eén van de mogelijkheden om warme woorden en een persoonlijke boodschap achter te laten ongeacht tijdstip en plaats, is op neemafscheid.nl. Een site voor afscheid nemen, troost en medeleven. Deze site is uniek in zijn soort omdat deze persoonlijk is en alleen uw dierbare centraal staat. U komt direct op de persoonlijke pagina van uw dierbare terecht, zonder te hoeven zoeken tussen condoleanceregisters van anderen.

Neemafscheid.nl is een digitaal monument, dat zo lang als u dat wenst, zal blijven bestaan en bezocht kan worden. De site wordt door u persoonlijk beheerd. U kunt een ‘In Memoriam’, een gedicht, de levensloop (biografie) of andere mooie herinnering toevoegen aan de persoonlijke website.

Ook kunnen foto’s worden geplaatst. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om de rouwbrief te zien. Na de uitvaart kunt u de teksten die gesproken zijn en eventueel de muziek die op de uitvaart gespeeld is, toevoegen. Familie, vrienden, kennissen en andere bekenden die de persoonlijke pagina op neemafscheid.nl bezoeken, hebben de gelegenheid om een persoonlijk bericht, condoleance of foto achter te laten.